Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко відвідав перші об’єкти, відреставровані в рамках програми «Велика реставрація»

13 лютого 2021 року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в рамках робочої поїздки до Львівської області відвідав перші об’єкти, відреставровані в рамках Президентської програми «Велика реставрація», – Монастир капуцинів в Олеську та Львівську національну галерею мистецтв імені Возницького у Львові.

Зокрема, у костелі Монастиря капуцинів було реалізовано перший етап відновлення дахів: 2600 кв. м. конструкції були повністю замінені і забезпечені захистом від блискавок та пожежі, і додатково укріплені. Це дозволило врятувати понад 12 тисяч одиниць фонду. Також відреставрували сиґнатурку над основною частиною храму.

Далі запланована реставрація фасадів монастиря та костелу, всієї огорожі, двох каплиць та будівель, що входять у комплекс монастиря. Також є плани відновити і паркову зону, і сам Олеський замок. 

У галереї Возницького відновили не тільки внутрішні екстер’єри та експозиції, а і зовнішні, включно із фасадами будівлі. 1/4 коштів на реставрацію надійшло від держави, а інші – галерея заробила сама.

“Львівщина вже бачить перші реальні результати тісної співпраці громад і Міністерства культури та інформаційної політики. Реставрація галереї та Костелу Капуцинів у Олеську – чудовий приклад того, що відновлення нашої спадщини і наповнення її новим змістом – працює”, – зазначив Олександр Ткаченко.

Вас може зацікавити

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-х роковин трагедії в Бабиному Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-х роковин трагедії в Бабиному Яру