Протиаварійні роботи в Костелі Святого Миколая розпочато

6 грудня Національний будинок органної та камерної музики України, балансоутримувач Костелу Святого Миколая, уклав договір з підрядником. Виконавця робіт обрали шляхом застосування договірної процедури закупівлі. Це ТОВ «УКРСПЕЦРЕСТАВРАЦІЯ». Підрядник виконає укріплення віконних конструкцій, ремонт підлоги, чистку та утилізацію сажі, ремонт системи опалення, ремонт системи електропостачання та освітлення, ремонт системи пожежогасіння, встановлення захисних сіток та демонтаж навісних аварійних елементів.  

«Тепер офіційно: Національний будинок органної та камерної музики уклав договір з підрядником і протиаварійні роботи активно розпочалися. Вдячний кожному, хто долучився до порятунку Костелу. Це унікальний випадок відкритої комунікації держави, представників бізнесу та просто людей, які виступили благодійниками. Саме об’єднання зусиль та спільне бажання скоріше врятувати Костел зробило це можливим», – розповів Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики. 

Оціночна вартість ліквідації наслідків пожежі складає 19,5 млн грн. Це благодійні кошти бізнесів та приватних осіб. Одразу після пожежі у костелі, українці почали жертвувати кошти для порятунку Костелу на рахунок Національного будинку органної та камерної музики України. Одночасно у МКІП розробили план відновлення пам’ятки архітектури національного значення. 

Раніше у Костелі вже було проведене технічне обстеження будівлі щодо аварійності, отримано відповідні висновки експертизи та проєктно-кошторисну документацію. 

Нагадаємо також, що при МКІП діє робоча група з питань громадського контролю за ходом виконання аварійно-відновлювальних робіт у Костелі Святого Миколая. До її складу входять представники Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Національного будинку органної та камерної музики України, Римо-Католицької Церкви в Україні, МКІП, а також бізнесу та громадськості.

Після завершення всіх необхідних робіт приміщення Костелу Святого Миколая передадуть у постійне користування парафії святого Миколая. Це має відбутися не пізніше 1 червня 2022 року.

 

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург