Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

Щорічно 30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Міністерство культури та стратегічних комунікацій України щиро вітає працівників бібліотек з професійним святом!

Сучасне життя спонукає до перетворення бібліотек на важливі багатофункціональні центри, які покликані задовольняти інформаційні, культурні, наукові та освітні потреби своїх користувачів, застосовуючи як традиційні, так і новітні методи, підходи та технології.

Ці трансформаційні процеси обумовлюють якісно нову місію бібліотек та їхніх працівників. Саме бібліотекарі, як професіонали збору, систематизації, зберігання та надання доступу до інформаційних ресурсів, мають стати для читачів провідниками у світ нового й непізнаного, помічниками у прагненні до інтелектуального зростання та порадниками в протистоянні викликам сучасності.

Ми вдячні всім представникам бібліотечної спільноти за те, що в цей важкий для України час, коли ворог знищує бібліотеки й спалює українські книжки, ви продовжуєте зберігати їх, прагнучи передати наступним поколінням інтелектуальне та духовне надбання нашого народу. Заслуговує на повагу згуртованість бібліотечної спільноти та готовність допомагати одне одному в кризових ситуаціях, спричинених війною, як власними силами, так і через активне залучення ресурсів міжнародних партнерів.

Бажаємо вам мужності, стійкості та сил для швидкої адаптації до нових умов. Нехай ваша праця завжди користується заслуженою повагою в суспільстві та знаходить гідний відгук у серцях людей!

Вас може зацікавити

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру