Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв зустрівся з представниками фундації «AI For Good»

26 серпня відбулась зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва із представниками Фундації «AI For Good». 

У зустрічі взяли участь Анастасія Федик, головна економістка Фундації «AI For Good», та Олена Кук, директорка з контенту та комунікації українського представництва Фундації «AI For Good».

У ході зустрічі т. в. о. Міністра ознайомився з діяльністю фундації та обговорив із її представницями можливі шляхи співпраці у сфері збереження свідчень українців про війну, а також можливість адвокації за кордоном питання знищення росією української культурної та історичної пам’яті. Також йшлося про необхідність максимально широкого розголосу у світі інформації про злочини, вчинені рф в Україні. 

«Вкрай важливо зберегти спогади та свідчення свідків війни для наступних поколінь, аби запобігти її повторенню у майбутньому», – наголосив під час зустрічі Ростислав Карандєєв.

Фундація «AI for Good» – це некомерційна організація, яка за допомогою цифровізації та новітнім технологіям втілює в життя соціальні проєкти. 

Серед ініціатив фундації – онлайн платформа «Свідок», яка зібрала вже понад 2 тисячі анонімних свідчень про війну, сотню з них, що мають кваліфікацію воєнних злочинів передано до Офісу Генерального прокурора та долучено до досудових розслідувань.

Благодійна Фундація «AI for Good» влаштовує міжнародні виставки на основі свідчень. Вже 6 таких заходів відбулись у різних містах США. Щодня сотні іноземців заходять на платформу аби почитати персональні історії українців, а іноземні журналісти використовують історії з сайту в своїх матеріалах.Ще одним проєктом Фундації є цифрова платформа «Ми – Сила». Ресурс допомагає знайти актуальні місця продажу продуктів, ліків, розташування укриттів, пунктів незламності тощо. У Києві, Сумах, Харкові, Одесі та Миколаєві відкрито освітньо-навчальні центри для дітей.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК