Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Роз’яснення МКІП щодо держпідтримки культури, туризму, креативних індустрій в умовах карантину

Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 з 8 до 24 січня на території України встановлюється карантин та запроваджуються обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Під заборону підпадають види економічної діяльності, визначені у затвердженому цією постановою переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Держава не залишається осторонь від проблем суб’єктів господарювання.

Від початку 2020 року, у тому числі за ініціативи та активної участі МКІП, прийнято низку законів і підзаконних нормативно-правових актів, які визначають форми та порядок надання підтримки суб’єктам господарювання у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів.

Повний перелік заходів державної підтримки суб’єктів господарювання, у тому числі фізичних осіб-підприємців, які зупинили/скоротили діяльність через карантинні обмеження, роз’яснення щодо порядку отримання державної підтримки, відповіді на найбільш поширені запитання, пов’язані з діяльністю суб’єктів господарювання у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, розміщені на офіційному вебсайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на Порталі для підприємців.

Вас може зацікавити

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-ї роковини трагедії в Бабиному Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-ї роковини трагедії в Бабиному Яру

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів