Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Роз’яснення МКІП щодо роботи закладів мистецької освіти в період посиленого карантину

Відповідно до рішення Уряду з 8 до 24 січня в Україні учням і студентам, у тому числі і мистецьких шкіл, коледжів тощо, буде заборонено відвідувати ці заклади. Таким чином, провадити освітній та репетиційний процес безпосередньо в закладах освіти, незалежно від їх розташування, буде неможливо.

Мистецькі школи можуть у цей період здійснювати освітній процес із застосуванням дистанційних технологій або змістити канікулярний період на період оголошеного посиленого карантину.

При організації навчання із застосуванням дистанційних технологій мистецькі школи можуть керуватися рекомендаціями, наданими листом МКІП від 12.08.2020 № 10022/4

У разі прийняття рішення щодо перенесення канікулярного періоду, мистецька школа має внести зміни до плану своєї роботи та повідомити батьків або інших законних представників учнів щодо таких змін.

При цьому можна продовжити навчальний період до 8 січня 2021 року для забезпечення виконання освітньої програми.

Також необхідно відкоригувати індивідуальні завдання для учнів, щоб уникнути невиконання індивідуальних програм навчання.

Усі питання, пов’язані зі змінами в освітньому процесі, розглядає педагогічна рада мистецької школи, рішення якої вводяться в дію наказом директора.

Звертаємо увагу, що оплата навчання в мистецьких школах здійснюється не поурочно, а за результатами опанування учнями усіх освітніх компонентів, передбачених освітньою програмою, якщо інше не встановлено договором на надання освітньої послуги.

Вас може зацікавити

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя