Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Швейцарсько-український медіафорум: зменшення впливу олігархів на медійний ринок та важливість свободи слова – дискусія з Тарасом Шевченко

Події

6 червня заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко взяв участь в онлайн форматі у панельній дискусії, що відбулася в рамках швейцарсько-українського медіафоруму «Незалежні медіа як найважливіша опора демократії: як ЗМІ можуть зміцнити демократію під час війни?». 

Під час виступу Тарас Шевченко повідомив, що за даними організації «Репортери без кордонів» Україна піднялася у світовому рейтингу країн за рівнем свободи слова. Цей факт має особливе значення враховуючи що країна живе в умовах війни і протягом 2022 року саме в Україні загинуло найбільше журналісті. Такий прогрес України у цьому рейтингу був досягнутий завдяки кільком факторам. Одним з них є зменшення впливу українських олігархів на медійний ринок. Також було проведено адаптацію та імплементацію українського законодавства до європейських стандартів, зокрема, щодо аудіовізуальних ЗМІ.

Говорячи про гарантії свободи слова, Тарас Шевченко наголосив: «У нас є потужні медійні організації та незалежні ЗМІ. Впевнений, що Україна завжди залишатиметься демократією з гарантованою свободою слова».

До учасників медіафоруму звернулися співорганізатори: Гаетан Ваннай, Посольство Швейцарії в Україні, Микита Потураєв, голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Альона Доля, Український парламентський інститут, та Стефані Босшард,Швейцарський фонд демократії.

Так, представник Швейцарського фонду демократії Стефані Босшард підкреслила символічність проведення даного медіафоруму в День журналіста, який відзначається 6 червня в Україні. Тож цей день є прекрасною нагодою привернути увагу до ЗМІ в цей критично важливий час для демократії. Адже саме ЗМІ є основою демократичного суспільства і виконують надзвичайно важливу соціальну функцію. Особливо в ті періоди, коли демократія перебуває під загрозою, роль ЗМІ стає ще більш суттєвою.

Участь у дискусії також взяли: Алекс Кюні, швейцарський прес-фотограф – 2023 року, Микола Чернотицький, Суспільне мовлення, Вероніка ДеВор, SWI swissinfo.ch, Севгіль Мусаєва, «Українська правда», інтернет-«газета», Олександра Панова, Інтерньюз-Україна.

Модерували обговорення Бруно Кауфманн (Швейцарський фонд демократії) у Швейцарії та Ігор Розкладай (CEDEM) в Україні. 

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024