Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Слобідський край»: 26 липня вийшов спецвипуск газети для прифронтових громад Харківської області

За підтримки програми «Український фонд швидкого реагування» (URRF) 26 липня 2024 року вийшов спецвипуск газети «Слобідський край» для прифронтових громад Харківської області накладом 10000 примірників. Він буде і надалі виходити щомісячно впродовж наступних семи місяців. 

Спецвипуск газети створено та розповсюджено у межах Меморандуму про співпрацю, підписаного 6 червня цього року між МКІП та Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у межах міжнародної технічної допомоги. Спільні зусилля  спрямовані на подолання інформаційного вакууму на деокупованих та прифронтових територіях  та забезпечення населення доступом до критично важливої інформації. 

Спеціальний безоплатний випуск газети «Слобідський край» містить важливі поради з особистої та інформаційної безпеки для цивільного населення, інформацію про надання гуманітарної допомоги, а також актуальні новини про край. Це особливо важливо під час війни, коли друковані видання стають фактично єдиним джерелом інформації там, де мовлення не завжди буває стабільним або важко досяжні електронні інформаційні ресурси.

«Жителі деокупованих територій чекають на наші спецвипуски. В деяких громадах є проблеми зі зв’язком, світлом, тож друкована газета – чи не єдиний спосіб отримати актуальну та корисну інформацію. Надрукувати та безкоштовно розповсюдити газету – процес досить затратний, дякуємо нашим партнерам за допомогу. Спецвипуск вже прямує до читачів», – зазначила головна редакторка «Слобідського краю» Лариса Гнатченко. 

Програма «Український фонд швидкого реагування» (URRF) створена у 2022 році для задоволення нагальних потреб та підвищення стійкості Уряду України, громадянського суспільства і цивільного населення в умовах російського вторгнення та втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США.

Вас може зацікавити

Національна академія мистецтв України позбавила звання академіка Михайла Резніковича

Національна академія мистецтв України позбавила звання академіка Михайла Резніковича

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»