Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Світлана Фоменко: МКІП докладає зусиль для інституційної підтримки програм культурного обміну

17 жовтня 2020 року заступниця Міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко взяла участь у відкритті транскордонного молодіжного форуму «Європейські цінності і культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Грузія».

У своєму вітальному слові вона підкреслила важливу роль програм молодіжного обміну для міжнародного культурного співробітництва. “Саме молодь, студентство і є одними з основних рушіїв культурної дипломатії зараз. І Міністерство культури та інформаційної політики докладає всіх зусиль для того, щоб інституційно підсилювати культурний обмін між українською молоддю і молоддю наших країн-партнерів”, – зазначила вона.

Світлана Фоменко додала, що в Українського культурного фонду є окрема грантова програма “Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти”, спрямована, зокрема, на підтримку проєктів мистецької освіти, мобільності та обміну.

Форум «Європейські цінності і культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Грузія» організовано Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин та Державним підприємством «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» у партнерстві з Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка під патронатом Міністерства закордонних справ України за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024