Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Світлана Фоменко: МКІП приділяє значну увагу культурній децентралізації та інклюзивній мистецькій освіті

25 листопада 2020 року заступниця Міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко взяла участь у панельній дискусії “Реформи у сфері культури”, що пройшла в рамках онлайн-форуму «Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса» та в межах підготовки до Ukraine Reform Conference.

 

“На сьогоднішній день ми приділяємо значну увагу культурній децентралізації. Концентруємось на тому, щоб мешканці всіх регіонів України мали доступ до культурних послуг і могли реалізувати свої культурні права”, – зазначила вона у своєму виступі.

За словами заступниці Міністра, в цьому році уряд затвердив Концепцію реформи фінансування системи забезпечення населення культурними послугами, і зараз проходить процедури погодження документ щодо стандартів надання таких послуг.

Світлана Фоменко також підкреслила, що МКІП активно впроваджує програму інклюзивної мистецької освіти – запущено пілотний проєкт за участі 17 мистецьких шкіл з 12 областей.

“В Україні близько 150 тисяч дітей з інвалідністю, і лише 1-1,5% з них мають можливість навчатися в мистецьких школах. Напрацьовуємо алгоритми і методики, щоб діти з особливими освітніми потребами були максимально залучені до мистецтва та найкращих культурних практик”, – додала вона.

Участь у дискусії також взяли: Євгенія Кравчук, заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики; Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду; Наталія Кривда, професорка кафедри української філософії та культури Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Сергій Галетій, Голова Комісії з законодавчих ініціатив Національної спілки кінематографістів України.

Модерувала обговорення Тетяна Огаркова, викладачка кафедри літературознавства Національного університету “Києво-Могилянська Академія”, доктор філософії (Університет Paris-XII Val-de-Marne, Франція).

Форум «Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса» проводиться в межах підготовки до Ukraine Reform Conference, яка є ключовою щорічною міжнародною подією, присвяченою експертному обговоренню прогресу реформ в Україні.  У 2021 році URC відбудеться у Вільнюсі, Литовська Республіка.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024