Тарас Шевченко обговорив з латвійськими колегами пріоритети співпраці в сферах культури та інформаційної політики 

Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції, під час робочого візиту до Латвійської Республіки взяв участь у міжнародному форумі «Інтеграція України до ЄС через мистецтво та культуру: Поєднуючи Україну та Латвію». 

Під час виступу на форумі Тарас Шевченко зазначив, що мистецтво та культура є не лише засобами висловлювання національної ідентичності, але й потужним інструментом для побудови партнерських відносин між Україною та Латвією. Форум включав презентації латвійських експертів щодо урядової структури та культурної політики Латвії, креативних індустрій та культурної спадщини. Також в ході форуму відбулися дві дискусії за участю представників Латвії та України: «Європейський культурний простір: Досвід Латвії» та «Відновлення культурного простору в Україні».

«Латвія є не тільки надійним союзником, але й прикладом співпраці та підтримки у важкі часи. Ця країна надала не лише тимчасовий прихисток для тисячі українців через російську агресію, але і стала активним партнером у спільних зусиллях на шляху до перемоги України та стабільності», – наголосив Тарас Шевченко. 

В рамках візиту Тарас Шевченко також провів ряд зустрічей з керівництвом Міністерства культури Латвійської Республіки. Зокрема, під час зустрічі з Міністеркою культури Агнесе Логіною обговорили пріоритети співробітництва у сферах культурної та інформаційної політики. Особливо корисним для обох сторін був обмін досвідом з питань посилення медіаграмотності та протидії дезінформації. Адже обидві сторони пройшли нелегкий шлях деколонізації, тому мали можливість поділитися успіхами у цьому напрямі, а також окреслити плани на найближче майбутнє.

Міністерка культури Латвії поінформувала про національне законодавство та норми законодавства ЄС і погодилася надавати методичну допомогу в питаннях імплементації європейського законодавства. Агнесе Логіна наголосила, що Латвія готова і надалі допомагати українцям і відкрита до співробітництва з українськими митцями та мистецькими установами.

Під час зустрічі з Міністеркою охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Інгою Бєрзінею обговорювалися актуальні питання децентралізації культури та ролі культурних ініціатив у розвитку громад.

Робочий візит Тараса Шевченка до Латвійської Республіки був організований мережею захисту національних інтересів «ANTS» та проєктом «Відновлюємо Україну разом», при підтримці Європейського Союзу.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій