Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко: Потрібно знаходити баланс свободи слова та інформаційної безпеки

20 травня заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко взяв участь у тристоронньому вебінарі ЄС-НАТО-Україна «Разом протидіяти дезінформації в Україні: яка роль для ЄС та НАТО».

Вітаючи учасників заходу Тарас Шевченко сказав: «Тема протидії дезінформації для України є однією із пріорітетних, як для Уряду, так і для Президента. Україні є чому вчитися, але вже є і досвід, яким можна ділитися. Ми дивимося на співпрацю з ЄС та НАТО як на двосторонню взаємодію».

«Перебуваючи на передовій, Україна була першою масово атакована інформаційно та змушена була виробляти певні заходи та способи протидії, особливо в 2014 році. Тоді було дуже відчутно різницю реагування на інформаційні атаки в Україні та в країнах ЄС та НАТО. Ця різниця стерлася за останній час», – додав заступник Міністра.

Тарас Шевченко також зазначив, що наразі вже всім зрозуміло, що на той масив дезіфнормації, яким Росія розпалює війну, використовуючи державні медіа у військових цілях, не може бути реакції лише у спосіб засудження чи наведення аргументів свободи слова: «Тепер вже всі розуміють, що потрібно знаходити баланс свободи слова та інформаційної безпеки. Цей баланс за останній час змістився до розуміння, що має бути активна протидія».

«Є також розуміння, що бувають і ситуації, в яких потрібно вводити і заборони. Наприклад, рішення про блокування телеканалів було дуже вірним і має конкретний правильний ефект. Так само як було правильним рішенням блокування російських соцмереж», – підсумував заступник Міністра.

Вас може зацікавити

Привітання з Днем захисників і захисниць України!

Привітання з Днем захисників і захисниць України!

Україна вперше офіційно представила свій стенд на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі

Україна вперше офіційно представила свій стенд на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі