Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко: Саморегуляція є надзвичайно важливою в структурі діяльності медіа

2 грудня 2020 року заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко взяв участь у онлайн-дискусії “Модель уповноваженого(ої) з дотримання стандартів в індивідуальних медіа – як її запровадити в Україні?”.

“Саморегулювання, безперечно, є важливим у структурі та діяльності будь-яких медіа. І саморегулювання є справою самої медійної спільноти, журналістів, медійних організацій для того, щоб вдаватися до певних заходів, які в першу чергу спрямовані на гарантування якості, стандартів відповідальної журналістики. Держава, безперечно, зацікавлена, щоб саморегулювання було ефективним”, – зазначив він у своєму виступі.

Тарас Шевченко додав, що важливим елементом у цьому процесі є наявність сильної членської організації журналістів, бо найчастіше саморегулювання і етика базується на сильних журналістських організаціях та сильних об’єднаннях ЗМІ.

Захід пройшов у межах проекту “Посилення саморегуляції українських медіа”, що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, Королівства Норвегії, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Сполучених Штатів Америки.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024