Тарас Шевченко: Україна активно працює над захистом професійної діяльності журналістів

16 червня 2021 року заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко взяв участь у третьому засіданні Керівної групи спільного Проєкту Європейського Союзу та Ради Європи «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні». Засідання було спільним для трьох компонентів Проєкту та проходило онлайн.

У своєму виступі Тарас Шевченко нагадав про проблему порушення прав журналістів на тимчасово окупованих територіях України. Вони фіксуються на міжнародній Інтернет Платформі Ради Європи щодо сприяння захисту журналістів та безпеки ЗМІ проти нашої держави. Для України ж захист професійної діяльності журналістів залишається пріоритетним.

«МКІП активно взаємодіє з іншими державними органами та громадськістю, щоб посилити реагування нашої країни на справи, які знаходяться на Платформі Ради Європи. Ми намагаємося не лише ретельно реагувати на нові справи, але й переглядаємо всі старі, за якими змінилися обставини. Наша мета – покращити інформування, надавати ще більше інформації. Поряд з цим, нам хотілося б краще зрозуміти систему роботи Платформи», – зазначив Тарас Шевченко.

Заступник Міністра підкреслив важливість забезпечення роботи суспільного телебачення, запобігання дезінформації, підвищення медіаграмотності населення. Над цими напрямами активно працює МКІП. Тарас Шевченко також подякував Раді Європи та Європейському Союзу за підтримку та співпрацю.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій