Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У День молоді у Києві відбувся Український молодіжний форум

Події

Сьогодні, 12 серпня, світ відзначає День молоді. З цієї нагоди у Києві пройшов  Український молодіжний форум. 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасниками форуму та відзначив їх державними нагородами.

Переглянути фотоальбом

«Наші прекрасні покоління і вже ваші діти завжди матимуть в Україні як реалізувати свої таланти, відчути себе потрібними, потрібними передусім Україні, як забезпечити сім’ю і як дати освіту дітям. Це все абсолютно важливі речі, фундаментальні речі, які ми маємо забезпечити й забезпечимо. Я впевнений, ми це зробимо разом», – сказав Глава держави.

За словами Володимира Зеленського, надзвичайно важливим  є поширення у світі української ідеї та культури, правди про ситуацію в нашій країні та страждання людей. Президент назвав великим досягненням те, що в умовах війни Україна зберегла інституційні спроможності освіти, і закликав робити все, щоб підтримувати освітній і культурний звʼязок між нашою країною та українськими громадами у світі.

Володимир Зеленський подякував хлопцям і дівчатам, які воюють і працюють заради України, підтримують оборону. Окремо він відзначив й економічні та оборонні ініціативи молодих українців та наголосив, що молодь розробляє, виготовляє та постачає дрони й засоби РЕБ, а завдяки економічним проєктам підтримує державний бюджет.

На заході були присутні  військові, волонтери, громадські активісти, спортсмени, митці, а також керівники органів державної влади, дипломатичних місій та міжнародних організацій. Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв також взяв участь у події. 

В рамках форуму Ростислав Карандєєв поспілкувався з його учасниками.

«В усі часи, і сьогодення не виключення, перед молоддю стояли виклики здобути якісну професійну освіту, отримати відповідно до фаху перше робоче місце та забезпечити економічні умови для створення сімʼї. Самотужки вирішити ці проблеми не кожному під силу. Молода людина потребує підтримки не тільки рідних, друзів, але й суспільства, держави. Сьогодні у МКІП ми оголосили про створення Молодіжної ради, адже ми прагнемо бути на звʼязку із молодими людьми та разом з ними працювати над новими формами діяльності МКІП, дослухаючись до свіжих поглядів та ідей активних молодих людей, формувати та реалізовувати актуальну державну політику в сферах культури та інформації», – зазначив очільник МКІП.

Форум було організовано, аби проаналізувати поточну ситуацію в молодіжній сфері, продовжити роботу над формуванням Концепції Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2026-2030 роки, познайомитися з кращими практиками та поточними можливостями для посилення інституційної спроможності учасників і учасниць та обговорити ключові завдання з представниками керівництва держави та міжнародних інституцій.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК