Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів

Сьогодні, 29 вересня 2024 року, поруч із пам’ятником «Менора» в заповіднику «Бабин Яр» відбулася церемонія вшанування пам’яті жертв масових розстрілів в окупованому Києві в роки Другої світової війни. У церемонії взяли участь Президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, рабини, надзвичайні і повноважні посли, очільники представництв міжнародних організацій та представники дипломатичних місій.


«Ми не можемо забувати про такі страшні часи — фашизму, нацизму. Маємо про це нагадувати всім. Згадувати не лише в Україні, а й нагадувати всім, хто за кордонами нашої держави, що такі страшні часи не можуть повернутися знову», — наголосив Володимир Зеленський.


Розстріли в урочищі Бабин Яр розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації міста. Протягом 1941–1943 років тут було розстріляно близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених. Серед них — євреї, українці, роми та люди інших національностей.

Найкривавішими стали 29–30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв — мешканців Києва. Ця нацистська операція стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни.

Вас може зацікавити

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-ї роковини трагедії в Бабиному Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-ї роковини трагедії в Бабиному Яру

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя