У Києві презентували проєкт «Книга-мандрівка. Крим – це Україна» та відкрили ілюстративну виставку

17 жовтня в Києві презентували проєкт «Книга-мандрівка. Крим – це Україна», а також відбулось відкриття ілюстративної виставки «Абетка Криму». 

Переглянути фотоальбом

Серед присутніх: представники кримськотатарської спільноти, меджлісу, культурні, релігійні та громадські діячі, інші поважні гості та українські медіа. Презентація є частиною патріотичного проєкту про Україну «Книга-мандрівка». 

В межах презентації панельну дискусію присвятили питанням осмислення культури корінних народів Криму, формування візії майбутнього культурного ландшафту Криму з наголосом на нерозривність культурних зв’язків Криму та материкової України.

«Поки ми поширюємо знання про культуру, історію та мову нацменшин і корінних народів, особливо про окупований Крим, який назавжди у нашому серці, ми протистоятимемо спробам знищити нашу історію. Через книги, фільми, заходи – ми зберігаємо нашу спадщину для майбутніх поколінь», сказала директорка Департаменту відновлення та культурної реінтеграції деокупованих територій МКСК Діана Трима.

Протягом двох тижнів в атріумі ТРЦ «Гулівер» працюватиме ілюстративна виставка «Абетка Криму», де кожна літера української та кримськотатарської абетки розповідає про культурне розмаїття півострова та його корінних народів. Організатори зазначають, що це буде цікаво та інформативно для учнів молодших класів, особливо для тих, хто народився у 2014 році, вже після анексії Криму.

Вас може зацікавити

Золтан Алмаші — лауреат премії імені В. С. Косенка у 2024 році

Золтан Алмаші — лауреат премії імені В. С. Косенка у 2024 році

У Харкові обговорили перспективи українського книговидання і книгорозповсюдження

У Харкові обговорили перспективи українського книговидання і книгорозповсюдження