Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві стартував Форум про охорону культурної спадщини в умовах розвитку Національної інфраструктури геопросторових даних

Події

Сьогодні, 1 листопада, розпочався Всеукраїнський науково-практичний форум на тему: «Сучасні виклики у сфері охорони культурної спадщини в умовах розвитку НІГД». Захід організовано за ініціативи Київського національного університету будівництва і архітектури та за підтримки МКІП.

Форум є платформою для обміну досвідом серед широкого кола фахівців з метою створення спільної політики та методології щодо інтеграції інформації про десятки тисяч об’єктів культурної спадщини в Україні до Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

На відкритті Форуму т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв  підкреслив, що захід є важливим кроком на шляху до створення науково обґрунтованої та ефективної системи управління об’єктами культурної спадщини. Він додав, що для досягнення цієї мети важливо використовувати сучасні технології в галузі геопросторових даних і цифрових технологій.

«З початком повномасштабного вторгнення росія цілеспрямовано знищує культурну спадщину України, яка включає культурні пам’ятки та об’єкти культурної інфраструктури. Нашим пріоритетним завданням є зберегти українську спадщину. МКІП активно працює над розробленням нормативно-правових актів, що регулюватимуть створення науково-проєктної документації у сфері охорони культурної спадщини та наповненням системи актуальною інформацією про об’єкти культурної спадщини. Форум надасть можливість удосконалити механізми розв’язання цієї проблеми», – підкреслив він.

Вас може зацікавити

Україна вперше офіційно представила свій стенд на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі

Україна вперше офіційно представила свій стенд на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»