Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Молдові презентували колекції українських брендів

Днями у Республіці Молдова відбувся модний захід — Moldovan Brands Runway. Партнером та ментором цієї важливої для креативних індустрій події стала команда Ukranian Fashion Week. Кілька місяців консультацій та безпосередня робота команди UFW на майданчику проєкту в Кишиневі дали хороший результат і вкотре продемонстрували високий рівень креативних індустрій України.

На Moldovan Brands Runway були представлені колекції провідних молдавських брендів та двох брендів з України. Організатором події виступила APIUS (Асоціація виробників легкої промисловості Республіки Молдови) у партнерстві з UFW, за підтримки Moldova Future Technologies Activity Funded by USAID and Sweden.

«Нас знають і цінують, нами захоплюються, у нас готові вчитися, з нами хочуть співпрацювати. Креативні індустрії України, в нашому випадку fashion індустрія, це місце нашого лідерства та авторитету. Ми маємо стимулювати інтерес до країни та збільшувати наш авторитет усюди, де це можливо. Наші воїни здобувають нашу славу в боях. Стійкістю і мужністю України захоплюється світ! Ми маємо зробити все, щоб нашу культуру знали, поважали та захоплювались нею, так само як і нашою армією. Україна – це українці. Нас мають бачити й чути», — вважає Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukranian Fashion Week. 

Питання культурно партнерства та колаборацій між двома країнами обговорювалось, зокрема, під час зустрічі Ірини Данилевської з міністром культури Республіки Молдова паном Сергієм Проданом.

Нагадаємо, наприкінці лютого, три українські fashion бренди – FROLOV, KSENIASCHNAIDER та PASKAL взяли участь у показі на London Fashion Week, який відбувся в рамках Ініціативи Ukrainian Fashion Week «Support Ukrainian Fashion». До Ініціативи доєднались 12 тижнів моди Європи та США, також захід підтримала Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».  

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК