У рамках кампанії «Українська – мова вільних» Strichka запустила квести для українців у всьому світі

До Дня української писемності та мови МКСК оголосило про старт кампанії «Українська – мова вільних», до якої доєдналася цифрова платформа Strichka, що об’єднує українців за кордоном. 

Кампанія, зокрема, спрямована на популяризацію української мови серед українців, які перебувають за кордоном. Адже мова є важливим елементом самоідентифікації, особливо у період війни та національних викликів.

З 23 жовтня на платформі Strichka діють спеціальні квести, в рамках яких учасники можуть виконувати завдання: розповісти про улюблені українські слова, декламувати літературні твори, створити меми, відтворити українські пісні та навчити іноземців базовим українським фразам. Бали нараховуються автоматично. 

Найактивніші учасники отримають призи, серед яких вишиванки ручної роботи та інші пам’ятні подарунки. Крім того, переможці будуть нагороджені подякою від МКСК.

«Українське слово – це те, що тримає людей разом з Україною, навіть коли вони за тисячі кілометрів від неї. Українці від Австрії до Австралії, від Норвегії до Антарктиди плекають мову і сприймають її як щось рідне та дуже важливе, як частку рідного дому, яка завжди з тобою. Тому ми раді долучитись до кампанії Міністерства культури та стратегічних комунікацій і закликаємо всіх провести ці дні, розповсюджуючи українську мову», – говорить виконавча директорка Strichka Ольга Чібісова.

У рамках кампанії МКСК також запрошує долучитися до Радіодиктанту національної єдності, що відбудеться 25 жовтня. Цей захід стане частиною квесту під назвою «Всесвітній диктант».

Детальніше ознайомитися з тематичними заходами та комунікаційними активностіями до Дня української писемності та мови можна на сайті МКСК.

Вас може зацікавити

«Дарую тобі сонячне мистецтво»: у Вільнюсі відкрили виставку робіт Марії Примаченко

«Дарую тобі сонячне мистецтво»: у Вільнюсі відкрили виставку робіт Марії Примаченко

«Українська — мова вільних»: до Дня української писемності та мови у Національному музеї літератури України показали фільм «Щедрик»

«Українська — мова вільних»: до Дня української писемності та мови у Національному музеї літератури України показали фільм «Щедрик»