Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Торонто відбулась презентація імерсивної виставки «Україна — наш дім»

В суботу, 16 вересня, в Канаді на найбільшому щорічному українському фестивалі Північної Америки Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival було презентовано імерсивну виставку «Україна — наш дім».

Проєкт включає в себе дві виставки: «Імерсивний Арт Осередок» з роботами канадійських митців українського походження, та «Історія Криму» де представлені роботи українських та кримськотатарських митців. Проєкт реалізовано спільно з Канадською асоціацією кримських татар, продюсером проєкту виступив Валерій Костюк, а головним куратором Таїсія Пода.

В той же день продюсери українських імерсивних виставок Наталя Делієва та Валерій Костюк презентували віртуальний тур та сайт імерсивної виставки «Україна – земля хоробрих», який було реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

З вітальним словом до організаторів та учасників фестивалю звернувся т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Сьогодні українці, канадійці, представники багатьох національностей разом в єдиному пориві, в єдиній думці зі своєю батьківщиною. Ми раді тому, що в Торонто, в місті яке надзвичайно близьке для українців, відбувається безліч культурних заходів. Ще не так давно місто приймало найбільшу імерсійну виставку в історії українського мистецтва «Україна — земля хоробрих», а вже зараз ми маємо можливість запросити гостей на виставку «Україна — наш дім». Без сумніву, підтримка міжнародних спільнот, підтримка українців, підтримка тих громадян інших країн, які сьогодні разом з нами виборюють українську незалежність, виборюють нашу свободу, дуже для нас важлива», — сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики.

Ростислав Карандєєв також подякував за солідарність всіх небайдужих до сьогоднішньої України та України минулого, а також тим, хто разом з нами бачить Україну майбутнього. Він зазначив, що саме в такий спосіб, пліч-о-пліч, ми будемо будувати нові українські, нові світові порядки, в яких буде місце лише демократії, свободі і вільній творчості.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024