Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Естонія одностайні у боротьбі проти російської пропаганди

1 листопада Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, зустрівся з Хелір-Валдором Сеедером, Першим віце-спікером Рійгікогу Естонії, а  також Каймо Кууском, Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні. 

Під час зустрічі йшлося про культурне життя України під час війни, підтримку закладів культури та мистецької освіти, книговидавництва та боротьбу з російською пропагандою.

«Українська культура під час війни – це наш культурний фронт. Багато митців залишилися вдома, попри все, й продовжують підтримувати наших громадян. Адже українці наразі переживають всі жахи агресивної війни. Одночасно самі митці також потребують підтримки. Україна зараз на передовій і бореться за цінності цивілізованого світу. Саме тому нам потрібен згуртований тил у вигляді підтримки ЄС та наших партнерів як для допомоги культурним діячам в Україні, так і нашим медійникам та книговидавництву. Дякую естонським партнерам за підтримку», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.


Міністр поінформував представників Естонії про те, як Українська культурна сфера живе під час війни, а також наголосив на потребі підтримки українського книговидання. Крім того, Олександр Ткаченко підкреслив важливість об’єднання зусиль країн Європейського союзу в спільній боротьбі з російськими пропагандистськими  наративами. 

Серед учасників обговорення: Хелір-Валдор Сеедер, Перший віце-спікер Рійгікогу Естонії; Каймо Кууск, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні; Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України; Вагур Соосаар, Радник з економічних та політичних питань Посольства Естонської Республіки в Україні та інші.

 

 

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»