Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Індія підписали Програму культурного співробітництва  

23 серпня, вперше за час незалежності України, до Києва з офіційним візитом прибула делегація Уряду Республіки Індія на чолі з Прем’єр-міністром Нарендрою Моді. Високоповажні гості зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським та обговорили питання щодо подальшої двосторонньої та багатосторонньої співпраці.

Переглянути фотоальбом

За підсумками переговорів відбулося підписання низки важливих документів, зокрема щодо культурної сфери.

Так, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв і заступник Міністра закордонних справ Індії Танмая Лал підписали Програму культурного співробітництва між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури Уряду Республіки Індія на 2024–2028 роки.

Відтак, сторони продовжуватимуть розвивати культурні обміни та співробітництво у сферах театру, музики, образотворчого мистецтва, літератури, бібліотечної і музейної справи, а також охорони та популяризації матеріальної й нематеріальної культурної спадщини.

Очікується, що підписання Програми сприятиме подальшому розвитку та зміцненню дружніх відносин між країнами; поглибленню українсько-індійського культурного співробітництва; створенню підґрунтя для обміну досвідом у сферах культури, мистецтва та культурної спадщини; забезпеченню всебічного розвитку і популяризації культури обох країн.

Програма набирає чинності з дати її підписання і діє упродовж чотирьох років або до підписання нової Програми.        

Нагадаємо, 20 серпня відбулось перше засідання українсько-індійської робочої групи з питань культурного співробітництва.

Крім того, 21-31 липня у Нью-Делі проходило 46 засідання Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК