Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Німеччина посилять співпрацю щодо протидії дезінформації та російській пропаганді

20 вересня в Неаполі відбулася двостороння зустріч Міністра культури та стратегічних комунікацій України Миколи Точицького і Державного міністра МЗС ФРН з питань міжнародної культурної політики Каті Койль.

«росія не потребує території, адже має її достатньо. Це, швидше, травма від розпаду Радянського Союзу, підкріплена наративами, що без України росія ніколи не буде імперією. путін продовжує просувати свою стратегію відновлення СРСР, говорячи про культуру і культурну спадщину», — зазначив Микола Точицький. — «На жаль, ми втратили багато історичних об’єктів під час цієї війни. Деякі вже не зможемо відновити, оскільки вони повністю зруйновані. Але я переконаний, що саме культура є тим ідентифікатором, який відрізняє українців від росіян, дозволяє нам боротися і бути сильними».

Під час зустрічі міністри обговорили необхідність ефективної протидії дезінформації та російській пропаганді. Микола Точицький нагадав про ситуацію, що склалася довкола фільму російсько-канадської режисерки, який нещодавно показали на Венеційському кінофестивалі та канадійському TIFF.

«Ця стрічка представляє так званих «хороших росіян», як таких, які нібито змушені воювати. Це небезпечно, оскільки опосередковане фінансування таких проєктів урядами демократичних країн підтримує російську пропаганду», — відзначив Міністр культури та стратегічних комунікацій України.

За результатами перемовин сторони домовилися, зокрема, про співпрацю в сфері стратегічних комунікацій, а також обмін досвідом у питанні побудови партнерства між бізнесом і культурою.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році