Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Україна в мініатюрі»: виставку презентували для гостей Українського дому в Парижі – Volia Space

27 липня відбулося офіційне відкриття Українського дому в рамках Олімпійських ігор – Volia Space. Його провели Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний, міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера, Повноважний посол України у Франції Вадим Омельченко та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт. 

Захід відвідало понад 200 гостей. Під час урочистої події команда Програми «Долучайся!» презентувала проєкт «Україна в мініатюрі» та відкрила частину експозиції для гостей Volia Space. Це інтерактивний досвід, що підкреслює важливість захисту нерухомої культурної спадщини України.

За допомогою 29 мініатюрних 3D-моделей, відео та VR-туру виставка демонструє культурні пам’ятки України, зокрема будівлі, зруйновані внаслідок російської агресії.

Виставка включає 12 відеороликів, 29 музичних композицій сучасних українських композиторів, а також  VR-тур, що пропонує унікальний досвід занурення. Відвідувачі отримають уявлення про історію та культуру України, масштаби руйнувань, спричинених російською агресією, а також про те, як можна підтримати відновлення України та захист її культурної спадщини.

Організатори: Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Виставка створювалась за експертної підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

За час роботи  Volia Space мініатюри побачили понад 1000 гостей. Серед них: відомі спортсмени, Олександр Усик, співачка Джамала, американський режисер Райан Сміт, міністри спорту  України та Франції. 

Виставку «Україна в мініатюрі» можна відвідати до 2 серпня з 12:00 до 18:00. Повна адреса – Foundation Victor Lyon, 29 Bd Jourdan, 75014 Paris, France. Вхід вільний.

У матеріалі використані фото Міністерства молоді та спорту та Olena Smaha.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК