Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Уряд Великобританії виділить 10 мільйонів фунтів на проведення Євробачення та 3000 квитків для українців

Уряд Британії виділить майже 3 000 квитків для українців, які через війну були змушені покинути свої домівки і нині проживають у Великій Британії.  Це означає, що українці зможуть відвідати одне з шоу і допомогти відзначити перемогу українського гурту «Kalush orchestra» на минулорічному пісенному конкурсі Євробачення.

«Цей розподіл квитків дозволить тисячам українців відвідати концерти наживо і є ще одним прикладом непохитної підтримки України з боку Великої Британії», – зазначено в офіційному повідомленні британського Уряду. 

Окрім того, Уряд Британії також оголосив про виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів на проведення Євробачення від імені України та підтримку її культури і творчості.

Гроші будуть спрямовані на підтримку партнерства Ліверпульської міської ради і BBC з українськими митцями та виконавцями, щоб забезпечити спільне шоу, яке прославлятиме музику та об’єднуватиме людей з усього світу.

«Незаконне вторгнення Путіна в Україну означає, що конкурс не може бути проведений там, де він повинен бути. Але для нас велика честь підтримувати Бі-Бі-Сі та Ліверпуль у його проведенні від їхнього імені, і ми сповнені рішучості зробити так, щоб український народ був у центрі цієї події. Сьогоднішня заява означає, що тисячі квитків будуть запропоновані переселенцям, щоб вони могли взяти участь у шоу, яке вшановує їхню батьківщину, їхню культуру та музику. Як завжди, ми стоїмо разом з українським народом та його боротьбою за свободу», – сказала Міністерка культури Великобританії Люсі Фрейзер. 

Довідково: з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну мільйони українців були змушені покинути свої домівки, багато з них знайшли притулок у Великій Британії. 

Ті, хто наразі перебуває у Великій Британії за програмами «Будинки для України», «Українська родинна програма» та «Програма продовження перебування у Великій Британії», зможуть подати заявку на отримання квитків. Квитки будуть запропоновані на всі дев’ять прямих ефірів, включно з півфіналами, допрем’єрними шоу та фіналом у суботу 13 травня.

Вас може зацікавити

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

У Львові за підтримки УКФ створять 3D-моделі давніх писанок

У Львові за підтримки УКФ створять 3D-моделі давніх писанок