Уряд збільшив граничні обсяги фінансової підтримки національним театрам, художнім колективам, концертним організаціям та державним цирковим підприємствам

Уряд збільшив граничні обсяги фінансової підтримки національним театрам, художнім колективам, концертним організаціям, національним і державним цирковим підприємствам, що належать до сфери управління МКІП.

Таке рішення Кабміну дасть змогу у 2021 році покрити поточні витрати державним закладам, які не забезпечені власними доходами. Завдяки цьому вдасться зберегти діяльність українських державних театрів, художніх колективів, концертних організацій та цирків, які втратили значну частину власних доходів через карантинні обмеження.

«Ті, хто лобіюють інтереси найціннішої сфери народу – культури, повинні мати стимул продовжувати це робити. Тому підтримка театрів, художніх колективів та цирків є чудовою новиною. Сподіваюся, згодом це стане регулярним явищем», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

На період встановлення карантину заклади культури скасували та перенесли на пізніші терміни концерти й вистави, а також внесли зміни в умови роботи персоналу. Також практично 9 місяців діяло обмеження щодо кількості відвідувачів у закладах культури. Крім того, зараз відвідувати театри, концерти та цирки можна лише за умов вакцинації або наявності негативного ПЛР тесту, що негативно впливає на відвідуваність закладів культури, фактично призупиняє їх діяльність. Така ситуація призвела до втрати доходів та загрози утворення заборгованості із заробітної плати, комунальних послуг та енергоносіїв, виконання зобов’язань за укладеними договорами.

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург