В Україні відбувся флешмоб до Дня Конституції організований МКІП

З нагоди 25-ї річниці з Дня ухвалення Конституції України Міністерство культури та інформаційної політики запустило Всеукраїнський флешмоб в соціальних мережах «Моя Конституція»

«Згідно соціологічних досліджень лише 10 відсотків українців знають свої права, закріплені Конституцією України, – говорить Міністр культури та інформаційної політики, Олександр Ткаченко. – Цю ситуацію треба змінювати, то ж ми вирішили зробити таку акцію, яка допоможе підвищити обізнаність людей з основним законом держави».

Ідея флешмобу полягала в тому, щоб учасники обирали статтю з Конституції України та публікували відео, як вони її зачитують в соціальних мережах та передавали естафету іншому учаснику. Кампанія проходила в соціальних мережах під хештегами #МояКонституція25 #свобода #гідність #повага.

В флешмобі взяли участь сотні громадян по всій країні, серед яких учасники АТО, військовослужбовці, працівники закладів культури, освіти, охорони здоров’я, правоохоронних органів, представники духовенства та журналісти. Долучилися до акції також і культурні діячі, правники та громадські активісти, голови обласних та районних адміністрацій, сільських та міських рад та просто небайдужі громадяни.

Підтримала флешмоб також і Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Ольга Стефанішина, Міністр культури та інформаційної політики, Олександр Ткаченко та заступник Міністра культури та інформаційної політики, Тарас Шевченко.

 

Серед культурних діячів, експертів та громадських організацій участь у флешмобі взяли також і лідерка громадської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, членкиня правління Центру політико-правових реформ і співголова ради Коаліції «Реанімаційний пакет реформ, Юлія Кириченко, Центр Демократії та Верховенства права, координаторка проекту HeforSHE ( UN Women UKraine) Ольга Дячук, акторка Ірма Вітовська, телеведучі та співачки Анжеліка Рудницька, Марія Бурмака, телеведучий Олексій Суханов та інші.

Цьогорічна інформаційна кампанія Міністерства культури та інформаційної політики до Дня Конституції України була цілком присвячена підвищенню обізнаності українців з їхніми правами закріпленими основним законом держави.

Окрім Всеукраїнського флешмобу, Міністерство також розповсюдило цікаву інфографіку до Дня Конституції та презентувало відео-ролик, покликаний ознайомити людей з основними статтями Конституції.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій