Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні стартував соціальний проєкт «Невидимі сторінки» для популяризації читання шрифтом Брайля

27 серпня на базі освітньо-реабілітаційного простору «Трініті хаб» у Києві відбувся офіційний старт соціального проєкту «Невидимі сторінки». Ця ініціатива, організована видавництвом «Антологія» за підтримки Українського інституту книги, спрямована на популяризацію читання шрифтом Брайля та забезпечення безбар’єрного доступу до літератури.

Проєкт передбачає організацію і проведення заходів, спрямованих на промоцію читання для осіб з інвалідністю. Мета – показати, що література має об’єднувальну силу і здатна стирати будь-які бар’єри. Особливістю ініціативи є також надання рекомендацій щодо навчання шрифтом Брайля та його популяризації для бібліотек, інклюзивно-ресурсних центрів, батьків, вчителів, волонтерів та всіх, хто прагне зробити внесок у розвиток безбар’єрного суспільства.

«Дуже важливо популяризувати читання, книги шрифтом Брайля. Читання важливий елемент не просто дозвілля людини, а її розвитку та формування. Ми вирішили завдяки підтримці Українського інституту книги популяризувати читання в різних містах України. Ми залучимо не тільки незрячих людей чи з порушеннями зору, а й всіх охочих. Зокрема, працівників бібліотек, інклюзивно-ресурсних центрів, батьків тощо. Щоб суспільство звернуло увагу. Ніколи не буває забагато книг, а особливо для людей з особливими освітніми потребами», – підкреслила кураторка проєкту «Невидимі сторінки» Олена Нечепуренко.

У події взяли участь:  перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Олексій Дніпров, представники МКІП та інші. 

Захід завершився оглядом «Методичних рекомендацій», дидактичних матеріалів, які допомагають вивчення шрифту Брайля, а також відповідною літературою.

Нагадаємо, в межах ініціативи вже працює онлайн-зала «Невидимих сторінок», де буде поширюватися актуальна інформація та анонси.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році