Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Верховна Рада прийняла Закон України «Про приєднання України до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути»

16 лютого 2021 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про приєднання України до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути». «За» проголосували 336 народних депутатів України.

Приєднання до Розширеної часткової Угоди про культурні маршрути є практичною реалізацією положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Культурні маршрути» – ініціатива Ради Європи, що є одним з інструментів європейського культурного співробітництва, вони демонструють, як крізь час і простір культура і культурна спадщина різноманітних і віддалених регіонів Європи зробила внесок у спільну європейську історію і культуру. Угода допоможе нам розробити та промотувати концепції культурних маршрутів у спільному з Європою культурному просторі», – прокоментував важливість прийнятого закону Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
Розширена часткова угода про культурні маршрути сприяє розробці та промоції концепції культурних маршрутів. Вона спрямована на формування спільного культурного простору шляхом популяризації європейської ідентичності та приналежності через обізнаність про культурну спадщину Європи, розвиток мереж співпраці, промоцію якісного та сталого транскордонного туризму.

Сторонами Розширеної часткової угоди про культурні маршрути є 34 країни, партнерами – Європейський Союз та Всесвітня туристична організація (UNWTO). Сертифікат «Культурні маршрути Ради Європи» як відзнаку якості отримали 40 європейських культурних маршрутів, які проходять понад 50 країнами світу. Територією України проходять лише 3 європейських культурних маршрути.

Приєднавшись до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути Україна отримує можливість не лише бути учасницею існуючих проектів, а й виступати з ініціативою номінацій, просуваючи власні історичні і культурні наративи.

Не менш важливою у складних умовах, в яких опинилася індустрія туризму і гостинності внаслідок пандемії, є діяльність Європейського інституту культурних маршрутів, який надає підтримку країнам-сторонам Розширеної часткової угоди, здійснюючи експертизу та поширюючи інформацію про кращі практики щодо розробки інноваційних проектів в сфері культурного туризму і сталого розвитку територій.

Вас може зацікавити

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-х роковин трагедії в Бабиному Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-х роковин трагедії в Бабиному Яру