Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбулось перше засідання українсько-індійської робочої групи з питань культурного співробітництва

20 серпня відбулось перше засідання українсько-індійської робочої групи з питань культурного співробітництва. Представники двох країн ознайомились із напрямами діяльності та пріоритетами міністерств культури України та Індії. 

Сторони фіналізували текст проєкту Програми культурного співробітництва між Міністерством культури Уряду Республіки Індія та Міністерством культури та інформаційної політики України на 2024-2028 роки.

«Підписанням Програми культурного співробітництва ми не лише демонструємо важливість відносин між нашими народами, а й формалізуємо та йдемо до конкретної діяльності, результатів і взаємовигідних проєктів. Вони, своєю чергою, посилюватимуть наше вже наявне співробітництво», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Він також розповів про напрями діяльності МКІП та окреслив пріоритети Міністерства.

«Будьте впевнені, що Індія залишається відданою подальшому розширенню та поглибленню наших тісних зв’язків з Україною на благо двох країн і народів», – зазначила директор департаменту міжнародних культурних зв’язків Міністерства культури Уряду Республіки Індія Лілі Пандея.

Посольством України в Індії під час засідання порушено питання щодо можливості встановлення пам’ятника видатному українському діячеві у м. Нью Делі за принципом взаємності. Індійська сторона висловила прохання надіслати офіційний запит до Міністерства культури Уряду Республіки Індія та запевнила у готовності надавати сприяння для реалізації цієї ініціативи. 

Також індійська сторона запропонувала підписати Спільну заяву за результатами наступного засідання Робочої групи, про дату проведення якого сторони домовляться додатково. 

Представники обох країн висловили сподівання на продовження повноцінного діалогу після підписання Програми у рамках візиту Прем’єр-міністра Індії до України.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК