Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбулося перше засідання оновленої Комісії з категоризації готелів

За підсумками засідання, Комісія із встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення, запропонувала власникам восьми розглянутих готелів доповнити пакети документів для підтвердження обраної категорії.

«По кожному готелю експерти орієнтувались на інформацію, яка була надана від органів сертифікації. Звертали увагу на технічний стан готелю, доступність для осіб з інвалідністю, сервіс, протипожежні заходи, безпечність для туристів та на масові відгуки туристів на статусних платформах бронювання, адже враження мандрівників насамперед формують репутацію закладу. Зараз Законом не передбачений особистий огляд готелів членами Комісії. Кожен претендент протягом 14 днів може надати додаткову інформацію і підтвердити, що готель пристосований для маломобільних категорій туристів та має належний технічний стан  –  за цими стандартами спостерігається найбільша невідповідність», – прокоментувала результати засідання Голова Державної агенції з питань туризму Мар’яна Олеськів.

Зазначені два тижні на доопрацювання пакету документів заявників спливають з моменту отримання власником або уповноваженим представником готелю офіційного повідомлення про рішення Комісії. У випадку надання власником необхідних документів або фото, – відеопідтвердження заявлених послуг у готелі, члени комісії повторно розглянуть цю заявку поза чергою.

Загалом було розглянуто десять пакетів документів. Дев’ять кандидатів претендували на статус «три зірки», один – на “чотири зірки”. Три готелі подавалися на категорію вперше, а в семи закінчилась дія свідоцтва, яка підтверджувала категорію «три зірки».

За підсумками засідання, Комісія відмовила у встановленні категорій на «три зірки» готелям “Поділля” (Хмельницький) та “Фрегат” (Херсон).

Серед найпоширеніших причин невідповідності готелів заявленим «трьом зіркам» були:

  • незручні або відсутні пандуси для маломобільної категорії туристів;
  • неякісні системи вентиляції та кондиціонування;
  • відсутність ліфтів та протипожежних інструкцій;
  • відсутність камер схову та сейфів;
  • недостатня кількість паркувальних місць;
  • відсутність багатьох підтверджувальних документів щодо наявності необхідного побутового приладдя в номері (фен, праска тощо).

«Я звертаюся до всіх власників закладів розміщення з проханням не применшувати значення іміджу, якості і безпеки готелю. Ми налаштовані підтвердити категорії усім, якщо заклад відповідає встановленому порядку», – наголосила член Комісії, президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA) Ірина Сідлецька.

Наступне засідання Комісії відбудеться через тиждень. Про час і дату буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що до складу Комісії увійшли: Мар’яна Олеськів – голова Державного агентства розвитку туризму України; Анастасія Данилюк – завідувач Сектору сертифікації та ліцензування ДАРТ; Ірина Сідлецька – президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA); Галина Верцімаха – керівник напряму адвокатування ГО «Рада захисту конкуренції та споживачів»; Іван Рудий – голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей; Дмитро Воюта – в.о. начальника відділу туристичного розвитку регіонів Директорату туризму МКІП; Валентина Бухова – головний спеціаліст відділу туристичного розвитку регіонів директорату туризму МКІП; Юрій Опанащук – голова правління Асоціації готельних об‘єднань та готелів міст України.

Вас може зацікавити

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек