Заява Міністерства культури та інформаційної політики України щодо Костелу святого Миколая

Інформація, яка була розповсюджена деякими засобами масової інформації, про те, що Костел святого Миколая у Києві передали Римсько-католицькій церкві, не відповідає дійсності.

Наразі Міністерство культури та інформаційної політики України та Релігійна організація “Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Києві” співпрацюють на підставі Меморандуму щодо збереження та відновлення Костелу святого Миколая по вул. Великій Васильківській, 75 у м. Києві.  

Меморандум не передбачає будь-яких фінансових та майнових зобов’язань Сторін одна перед одною та відносно третіх осіб. Робота в напрямку реалізації Меморандуму ведеться, але у зв’язку зі збройною агресією росії він не зміг бути реалізованим в повному обсязі та в зазначені терміни.

МКІП знаходиться у пошуку репетиційних залів та приміщень для концертів Національного будинку органної та камерної музики та переміщення Національного будинку органної та камерної музики. Наразі питання не є врегульованим, а значить Костел святого Миколая не може бути переданий Парафії Римсько-католицької церкви в постійне користування. Попри це, немає жодних перепон для проведення богослужінь Парафії Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви. 

МКІП просить засоби масової інформації не розповсюджувати неперевірену інформацію. 

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург