Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Заява Міністерства культури та інформаційної політики щодо російського кінематографічного продукту, який набуває поширення в Україні, зокрема серед підлітків

652-й день повномасштабної війни українці боронять суверенітет і територіальну цілісність України у війні з країною-агресором. Захист покладено не тільки на Збройні Сили України: опір чинить кожен, хто між українським та російським контентом свідомо обирає перший. 

В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну  країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим. 

Підкреслюємо, російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, відтак знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже внесла 22 російські медіасервіси до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора як ті, що не можуть транслюватися в Україні.

Наголошуємо, що для інформаційної безпеки нашої держави важливо припинити розповсюдження російського контенту через піратські та офіційні платформи ворога, аби запобігти впливу російських інформаційно-психологічних операцій на українців, а особливо — підлітків. 

Водночас блогери, які продовжують промоцію ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, —  підігрують окупантам. Адже споживаючи та розповсюджуючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії росії. Тож через просування культури ворога гинуть наші люди —  і військові, і цивільні.  

Закликаємо лідерів думок та кожного громадянина України усвідомлено прийняти рішення  і назавжди припинити споживати російський продукт. Також закликаємо батьків звернути увагу на контент, який споживають діти. Ми маємо бути єдині у своїй позиції.

Сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати українських кінематографістів, багато з яких відзначені на міжнародних кінофестивалях, зокрема у Каннах і Венеційському кінофестивалі. Пам’ятаймо, що, пускаючи російський контент в наш інформаційний простір, — ми програємо. Наша велика перемога складається з невеликих виборів на користь України.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»