Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

26–29 вересня у місті Страсбург (Французька Республіка) відбулася зустріч переможців конкурсу для дітей та молоді Young  European Heritage Makers, який проходив в рамках спільної програми Ради Європи і Європейської Комісії «Дні Європейської спадщини».

Делегації з України, Вірменії, Чорногорії, Словенії та Іспанії мали можливість поділитися своїм баченням європейської культурної спадщини та історії. Під час спілкування з однолітками учасники змогли розширити свої знання про різні культури та зрозуміти, як їхня власна національна культура доповнює спільну європейську ідентичність. 

Україну представляли учасники Зразкового театру «Дивосвіт» ЦКД Козівської селищної ради з містечка Козови, що на Тернопільщині, з роботою «Як Клубочок минувшину вивчав».

Родзинкою яскравої та насиченої програми зустрічі став традиційний візит до Європейського парламенту та Європейського суду з прав людини, де переможців конкурсу познайомили з витоками демократії в Європі.

Зустріч молодих творців спадщини стала не лише завершенням чергового етапу конкурсу, а й сприяла заохоченню молоді до взаємодії зі спільною спадщиною через активізацію міжкультурного обміну.

Нагадуємо, що до 31 грудня 2024 року триває прийом заявок на поточний етап конкурсу Young  European Heritage Makers. 

Більше інформації за посиланнями:

European Heritage Days

МКСК України

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Микола Точицький і Тарас Кремінь обговорили кроки щодо формування та реалізації державної мовної політики

Микола Точицький і Тарас Кремінь обговорили кроки щодо формування та реалізації державної мовної політики